Nauti syksystä vesiskootterin selässä | Alandia Försäkring

Nauti syksystä vesiskootterin selässä

Kuvassa kaksi vesijetteilijää märkäpuvuissa, pelastusliiveissä ja kypärissä. Yksi istuu taustalla merellä musta-vihreässä vesijetissä ja toinen on etualalla ja katsoo kameraan ajolasien läpi.

Nauti syksystä vesiskootterin selässä

Saaristo on nyt kauneimmillaan, ja oikein varustautuneena on yhä ihanaa ajella vesiskootterilla, vaikkei elohopea enää nousekaan yhtä korkealle. Tässä kaikki vinkit, joita tarvitset hienoon syyskauteen.

1. Pukeudu oikein

– Ainoa vesiskootteriajelut lopettava asia täällä pohjolassa on jää. Sekä varhain keväällä että myöhään syksyllä on mielettömän hienoa liikkua saaristossa. Oikeissa varusteissa pysyy lämpimänä ja niin kauan kuin pysyy lämpimänä, on kivaa, Thomas Fagerstedt JetSki Ålandista kertoo.
Syksyllä ajoviima saa nopeasti aikaan kylmän, kun ajat suurilla nopeuksilla. Pää ja kädet ovat erityisen alttiina, joten muista varustautua kypärällä, käsineillä ja ajolaseilla, jotka suojaavat ajoviimalta kovassakin vauhdissa.
– Vartalon suojaksi kannattaa valita paksu kokovartalomärkäpuku, joka toimii hyvin, vaikka veden lämpötila olisi niinkin matala kuin +10 – +15 astetta. Kun vedet tästä vielä kylmenevät, on käytettävä kuivapukua, Thomas sanoo.

2. Älä ajele yksin

Syksyllä liikenne saaristossa hiljenee, joten jos putoat, on tärkeätä, että sinulla on mukana kaveri, joka voi auttaa sinut ylös. Vaarallisinta veden varaan joutuneelle on ruumiinlämmön lasku, hypotermia. Keho on fiksu ja alkaa hidastaa raajojen toimintaa ja kangistuminen etenee nopeasti niin, että vedestä on vaikea päästä itse ylös.

3. Pidä tilanne hallinnassa

Pysy rannan tuntumassa ja mieti vielä kerran, mitä tapahtuisi, jos putoaisit juuri tässä. Vältä isoja ulappoja, erityisesti jos ajelet yksin. Varmista sääolot, tuulen suunta ja voimakkuus.

4. Valvo vesiskootteriasi

Syksy on varkauksien kulta-aikaa, joten jos säilytät vesiskootteriasi laiturissa tai rampissa, on hyvä valvoa skootteria tarkasti. Varaudu myös syysmyrskyihin. Jos luotat pelkkään lukkoketjuusi, jo muutama tuulenpuuska voi vetää skootterin veteen laiturilta. Muista aina varmistaa kiinnitys köydellä.

Vesiskootterin vakuutus

Meillä on kattava ja sopuhintainen vesijettivakuutus, lue lisää ja osta netistä.

Seuraa meitä Facebookissa

Tykkää meistä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.