Suomalaisen Nord Stream Race -joukkueen tapahtumarikas pysähdys Tukholmassa | Alandia Försäkring

Suomalaisen Nord Stream Race -joukkueen tapahtumarikas pysähdys Tukholmassa

Ahvenanmaan lippu liehuu Alandian lipun yläpuolella Åländska Segelsällskapetin Club Swan 50 -veneen mastossa kirkasta sinistä aurinkoista taivasta vasten.

Suomalaisen Nord Stream Race -joukkueen tapahtumarikas pysähdys Tukholmassa

Åländska segelskapetin tiimi jatkaa hyväntuulisena Helsinkiä kohti Nord Stream Race -kilpailussa huolimatta veneen vakavasta vauriosta ja tappiosta viikonlopun ÅF Inshore Race -osiossa.

Nord Stream Race on Itämeren pisin off shore -purjehduskilpailu ja se käydään 16.6.–6.7. Se käynnistyy Saksan Kielistä ja koostuu neljästä etapista, joista kolme ensimmäistä päättyvät Kööpenhaminaan, Tukholmaan ja Helsinkiin. Mukana on joukkueita viidestä maasta ja offshore-etappien lisäksi käydään inshore-kisoja välipysähdyspaikoissa. Sponsoroimme Åländska Segelskapetia, joka selviytyi Nord Stream Race -kilpailuun voittamalla Suomen purjehdusliigan viime vuonna. Kaikki osallistuvat joukkueet purjehtivat samantyyppisellä Club Swan 50 -veneellä, mikä korostaa joukkueen taitojen, kestävyyden ja joukkuehengen merkitystä. Niinpä olisikin erityisen suuri kunnia tuoda kotiin Nord Stream Races -kilpailun voittopokaali.

Ahvenanmaan joukkue

Åländska Segelsällskapetin joukkueen on koonnut Åländska Segelsällskapetin kilpailujohtaja kapteeni Staffan Lindberg. Hän on valinnut miehistöönsä niin nuoria kykyjä kuin kokeneita purjehtijoitakin. Useimmilla miehistön jäsenillä ei ole aiempaa kokemusta Club Swan 50 -tyyppisistä veneistä, vaan lähinnä jollapurjehduksesta. Mutta se ei haittaa, sillä kuten Staffan Tukholmassa tavatessamme totesi: "Vene on iso, mutta tuntuu ihan jollalta. Siihen tottuu nopeasti."

Dramaattinen yö ennen kilpailua

Lauantaina (30.6.) oli Tukholmassa ÅF Inshore Race, joka päätti Nord Stream Race -kilpailun toisen etapin. Åländska Segelsällskapet saapui laituriinsa Ruotsin pääkaupunkiin kolmen aikaan aamuyöllä tapahtumarikkaan purjehduksen jälkeen. Tuuli lähenteli yöllä kovan tuulen rajaa ja tuulen suunta oli sellainen, että tiimin piti luovia. Silloin tapahtui se, mitä ei saisi: Jotain veneessä hajosi ja vettä alkoi tulla sisään. Onneksi tiimi onnistui korjaamaan vian ja pystyi jatkamaan purjehdusta eikä joutunut keskeyttämään. Vene saapui siis Tukholmaan varhain aamulla, ja ÅF Inshore Race -osuus käynnistyi jo ennen kello yhtä iltapäivällä, joten miehistö ei ehtinyt paljon levätä. Mutta vene kesti ja tiimi vei kilpailun läpi, vaikka saapuikin maaliin viimeisenä. Kun tapasimme joukkueen, oli se kuitenkin tyytyväinen voidessaan jatkaa kilpailua venevauriosta huolimatta. Joukkueen kapteeni Staffan kommentoi lauantai-iltapäivänä: "Siinä on vähän fiksaamista, mutta purjehdimme kuitenkin, mikä on jo jotain!".

Paljon onnea kilpailun loppuosaan toivottaa Alandian väki!

Ahvenanmaan lippu liehuu Alandian lipun yläpuolella Åländska Segelsällskapetin Club Swan 50 -veneen mastossa kirkasta sinistä aurinkoista taivasta vasten.