Vaatevinkkejä vesijetin selkään | Alandia Försäkring

Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Kuva: Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Yhä useampi innostuu vesijetistä vaihtoehtona veneelle. Oikeilla varuste- ja vaatevalinnoilla on jetteilyssä suuri vaikutus. Lue asiantuntijoiden parhaat vinkit turvallisille jettiretkille!

Tumma ei toimi

Musta väri on tyyliniekkojen kestosuosikki, mutta ei sovi vesijetin kyytiin. Siellä jyrää 80-luvun väri-iloittelu. Hohtavan kirkkaat värisävyt toimivat kaikissa varusteissa pelastusliiveistä kypärään.

– Yritän rohkaista asiakkaita siirtymään yönmustista värikkäisiin kypäriin ja liiveihin. Jos kaadut pimeällä tumma kypärä päässä, et erotu vedestä ja saatat joutua yliajetuksi, kertoo 88 Motorsportin Björn Packalén.

Pysy lämpimänä

Unohda suosiolla mainoskuvien shortseissa ja bikineissä kurvailevat mallit. Pohjoisilla leveyksillämme vesi ei ole koskaan lämmintä.

Edes keskikesän helteet eivät riitä nostamaan veden lämpötilaa avovesillä. Jos kaadut täydessä vauhdissa ja joudut veden varaan pidemmäksi aikaa, käy olo äkkiä kylmäksi tavalla, jota et tahdo toiste kokea. Kannattaa siis olla kaukaa viisas.

– Kuivapuku parantaa mahdollisuuksiasi selvitä, pääset ehkä käsiksi VVF-radioon ja jäät henkiin, säger Packalén.

Kypärästä on apua

Unohda kaikki puheet siitä, ettei kypärää muka tarvita vesijetin kyydissä. Kyse ei ole siitä, käytätkö kypärää, vaan millaisen mallin valitset. Asiantuntijat jakautuvat kahteen koulukuntaan; toiset suosivat crossikypärää ja toisille kelpaa vain niin kutsuttu integraalikypärä.

– Molempiin liittyy hyvät ja huonot puolensa. Taitava myyjä osaa kertoa lisää mallien eroista. Tärkeintä on, että varmasti käytät kypärääsi. Onnettomuuden sattuessa pääsi, ja aivan erityisesti leukasi, ovat varsin alttiita vammoille, kertoo jettiasiantuntija Niklas Ohlsén RIB Extreme Racingistä.

Kuusi vinkkiä turvallisempaan jetteilyyn

  • Värikkäissä vaatteissa erotut paremmin jos päädyt veteen.
  • Onnettomuustilanteessa pyri jäämään jetin vierelle.
  • Hanki puhelimelle vesitiiviis kotelo, jossa on kaulahihna. Pidä puhelin pelastusliivin tai kuivapuvun alla.
  • Älä laita puhelinta säilytyslokeroon, josta sitä on hankala saada esille.
  • Pidä mukana ylimääräinen kuolleen miehen kytkin.
  • Ota kyytiin teleskooppivarrellinen mela.

Osta vesijettivakuutus