Usein kysyttyjä kysymyksiä | Alandia Vakuutus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten saan käyttööni e-laskun?

Ilmoita nettipankkisi kautta että haluat vastaanottaa laskun sähköisesti suoraan pankkiisi. Löydät meidät nimellä alandia venevakuutus. Ilmoita vaikka kun seuraavan kerran maksat laskun meille – silloin sinulla on tarvittavat tiedot kätevästi esillä.

Miten maksan laskun manuaalisesti?

Voit maksaa laskut manuaalisesti tilillemme: ÅAB IBAN: FI94 6601 0001 0840 86, SWIFT/BIC AABAFI22

Miten voin tehdä muutoksia vakuutusturvaan?

Muutoksia ilmoitat helposti Minun sivujeni kautta netissä. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen yachtsupport@alandia.com tai soittaa meille puh. +358(0)20 52 5252

Riittääkö laskun maksamatta jättäminen irtisanomiseksi?

Ei, vakuutuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Ota meihin yhteyttä Minun sivujeni kautta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen yachtsupport@alandia.com

Voinko saada jonkin toisen erääntymispäivämäärän laskulleni?

Se onnistuu useimmiten hyvin; lähetä meille sähköpostia osoitteeseen yachtsupport@alandia.com tai soita +358(0)20 52 5252 niin järjestämme asian.

Olen saanut kirjeen jossa kerrotaan että minulla on rahaa hyvitettäväksi. Miten teen?

Voit ilmoittaa tilinumerosi Minun sivujeni kautta, tai jos mieluummin käytät sähköpostia voit lähettää sen osoitteeseen yachtsupport@alandia.com. Kestää noin viisi päivää ennen kuin rahat näkyvät tililläsi lähetettyäsi tilinumeron.

Minä tulen muuttamaan/Olen muuttanut, mitä minun tulee tehdä?

Ilmoita uudesta osoitteestasi Minun sivuillani tai sähköpostilla osoitteeseen yachtsupport@alandia.com

Mitä täys- ja osavakuutukseen kuuluu?

Vaihtoehdoissa on suuri ero. Täysvakuutus antaa laajemman turvan kuin osavakuutus, ero koostuu siitä että täysvakuutus kattaa myös merivahingot, osavakuutus ei. Jos käytät venettä siten että päätät jättää pois merivahinkomomentin, on sinulla silti hyvä turva osavakuutuksella.

Molemmat vakuutustyypit antavat hyvän vastuu- ja oikeusturvan sekä mittavan turvan kun säilytät tai siirrät venettä maissa. Molemmat vakuutustyypit kattavat tulipalo, varkaus sekä ilkivalta vahingot.

Lisäturvan voi allekirjoittaa vain täysvakuutukselle. Alandian täys- ja osavakuutuksen erot näet kuvituksesta:

Mikä omavastuualennus on ja miten voin käyttää sitä?

Jokaisesta vahingottomasta vuodesta saat 10% alennuksen omavastuullesi. Jos olet ollut asiakkaamme esimerkiksi viisi vuotta eikä sinulle ole sattunut vahinkoja on sinulla 50% alennus. Alennus on korkeimmillaan 60%. Alennusta voi käyttää meri-, nosto-, kuljetus- tai tulipalovahingoissa. Jos vakuutetulle veneelle sattuu jokin näistä vahingoista ja olet saavuttanut 50% alennuksen, tarkoittaa se että omavastuu jonka itse kannat, on ainoastaan puolet vakuutuskirjassasi ilmoitetusta summasta.

Mitä bonukselleni tapahtuu vahingon sattuessa?

Bonuksestasi vähennetään 10% meri-, nosto, tai kuljetusvahingon tapahtuessa . Bonusta ei vähennetä muista vahingoista. Vähennys tehdään seuraavan vakuutuskauden alkaessa. Bonus nousee taas yhden vahingottoman vuoden jälkeen

Onko vakuutus voimassa purjehduskilpailussa?

Kyllä, Vakuutus on voimassa myös purjehduskilpailuissa. Huomioi että omavastuusi on korkeampi jos veneesi vahingoittuu purjehduskilpailussa. Ensin maksat omavastuun joka on ilmoitettu vakuutuskirjassa, sen lisäksi maksat 10 % vahingon arvosta.

Kuinka suuri vastuuvakuutuksen enimmäiskorvaus on?

Alandian vakuutukset sisältävät aina vastuuvakuutuksen. Henkilövahinkojen enimmäiskorvaus on 2 000 000 €, esinevahinkojen enimmäiskorvaus on 1 000 000 €.

Onko vakuutus voimassa talvella?

Kyllä, vakuutus on voimassa talvella, merellä ja maissa ilman korotettua omavastuuta. Sinun ei myöskään tarvitse ilmoittaa meille milloin venettä nostetaan tai lasketaan vesille.

Vakuutusehdoissamme on kerrottu mitä tulee tehdä talvella jotta vakuutus on voimassa ilman vähennyksiä vahingon sattuessa kylmän vuodenajan aikana.

Miten vakuutusmaksu jakautuu vuoden aikana?

Vakuutusmaksu jakautuu vuoden aikana vaihtelevasti ja on korkeimmillaan kesäkuukausina kun vahinkojen sattumisen riski on suurin. Jakautumisen näet parhaiten alla olevasta illustraatiosta

Onko vakuutus voimassa myös järvillä?

Kyllä, vakuutus on voimassa kaikilla järvillä ja vesistöissä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tanskaan ei lasketa Färsaaria ja Grönlantia.

Korvaako vakuutus pohjakosketuksen?

Kyllä, Täysvakuutus kattaa myös pohjakosketuksen. Pohjakosketus lasketaan merivahingoksi.

Kuinka suuri vakuutusarvon kuuluu olla?

Vakuutusarvon tulee vastata omaisuuden arvoa jonka haluat vakuuttaa ja sen tulee olla mahdollisimman lähellä päivän markkina arvoa. Veneen lisäksi vakuutusarvoon tulee ottaa huomioon myös traileri, navigointivarustus sekä muu veneilyyn tarpeelliset varusteet.

Kuuluuko venetrailerini vakuutukseen?

Kyllä, Trailerisi kuuluu venevakuutukseen varkaus ja tulipalo vahingoissa. Muista laskea trailerin arvo vakuutusarvoon. Lakisääteinen liikennevakuutus ei kuulu vakuutukseen eikä Alandia sitä myöskään tarjoa.

Miten voin tulla Alandian asiakkaaksi?

On helppo tulla Alandian asiakkaaksi. Soita meille 020 52 52 52, lähetä sähköpostia osoitteeseen yachtsupport@alandia.com tai mene osoitteeseen www.alandia.fi ja pyydä tarjousta. Otamme sinuun yhteyttä virka aikana löytääksemme oikean ratkaisun juuri sinulle. Muista irtisanoa vanha vakuutuksesi, sillä venevakuutukset eivät pääty automaattisesti niin kuin autovakuutukset.

Mitä teen vahingon sattuessa?

Akuuteissa tapauksessa, soita yleiseen hätänumeroon 112, meripelastuksen hätänumeroon 0294 1000 tai VHF-kanava 16 / VHF-DSC 70. Noudata hätäkeskuksen ohjeita. Älä katkaise yhteyttä ennen kun olet saanut siihen luvan ja valmistaudu kertomaan seuraavat asiat:

  • Veneen nimi ja yhteystiedot
  • Tarkalleen missä tapaturma on sattunut
  • Mitä on tapahtunut
  • Kuinka monta ihmistä on vaarassa ja kuinka moni on loukkaantunut
  • Minkälaista apua tarvitset

Kun akuutti tilanne on rauhoittunut, tulee sinun ilmoittaa meille vahingosta mahdollisimman nopeasti. Otamme sinuun sitten yhteyttä virka aikana käydäksemme läpi mitä on sattunut. Yhdessä löydämme sitten sopivimman ratkaisun niin että vahinko saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.

Pyydä tarjous Alandian venevakuutuksesta