Hyvää ilman grilliä päiväretkellä | Alandia Vakuutus

Hyvää ilman grilliä päiväretkellä

Kuvassa perunanpuolikkaita ja retiisejä, silputtua salaattisipulia ja muita vihanneksia valkeassa kulhossa puupöydällä, jolla kirjailtu liina ja puiset salaattiottimet.

Vaikka loma on loppu, elokuun kauniit viikonloput ovat vielä edessä ja tarjoavat oivan mahdollisuuden nauttia loppukesästä veneillen. Itämeren rannoilla on tulenteko kielletty, mutta päiväretkillä voi syödä vaikka mitä hyvää, johon ei tarvita tulta eikä hiillosta.

Elokuu on päiväretkien kuukausi. Monet ovat jo pitäneet lomansa, mutta hienojen viikonloppujen ansiosta voimme vielä lähteä vesille ja tehdä ihania rentouttavia retkiä lähialueen mansikkapaikkoihin. Vinkkejä ihanista Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin saaristojen vierasvenesatamista saat artikkelista Kolme ihanaa vierassatamaa, joissa kannattaa tänä kesänä käydä. Kun rantaudut liikkumaan vähän ja syömään jotain hyvää, muista, että tulenteko on kielletty monissa paikoissa ja suunnittele ateriat sen mukaan. Tässä joitain vinkkejä todella hyviksi loppukesän aterioiksi, joista voit nauttia ilman tulta ja grilliä.

Uutta perunaa loppukesän salaattiin

Nyt useimmissa kaupoissa on uutta perunaa. Keitä ne kotona tai veneessä, miten parhaaksi katsot. Paloittele, lisää silputtua salaattisipulia ja retiisejä ja sekoita varovasti joukkoon vinegretti, jossa on tuoreita yrttejä. Tarjoa vihannesten ja leivän kansa tai paahtopaistin lisäkkeenä.

Ylellinen purkkikeitto kalan ja ravunpyrstöjen kanssa

Osta tomaattikeittopurkki, lämmitä keitto veneessä ja tuunaa sitä lisäämällä sekaan reilusti esimerkiksi savulohipaloja, rapunpyrstöjä ja tuoretta tomaattia. Kruunaa nokareella ranskankermaa ja ripottele päälle tuoreita yrttejä. Jos haluat tehdä pidemmän retken maihin, voit laittaa keiton termariin.

Tuoretta leipää kalamoussen ja tuoreen tillin kanssa

Tee maistuva voileipä kotona ennen lähtöä tai veneessä. Todellista luksusta saat ostamalla tuoretta leipää leipomosta ja käyttämällä tuoreita yrttejä! Sekoita mainio kalamousse kotona esimerkiksi savusiiasta, silputusta punasipulista ja kermaviilistä ja ota se mukaan veneeseen, niin saat täydellisen päällysteen retkileivälle tuoreiden vihannesten kanssa.

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.