Kolme ihanaa vierasvenesatamaa, joissa kannattaa tänä kesänä käydä | Alandia Vakuutus

Kolme ihanaa vierasvenesatamaa, joissa kannattaa tänä kesänä käydä

Moottori- ja purjeveneitä Högsåran Keisarinsatamassa (Kejsarhamn) maalta katsottuna, sininen taivas ja puita.

Nyt on kesä ja Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin saaristoissa on monia kiinnostavia ja rentouttavia kohteita. Olemme valinneet kolme vierasvenesatamaa, joista olemme kuulleet paljon hyvää ja jotka kannattaa lisätä matkasuunnitelmaan. Niillä on (vähintään) yksi yhteinen ominaisuus: niissä kaikissa pääset saunaan!

Ahvenanmaan Seglingen asukkaat toivottavat sinut tervetulleeksi

Seglingessä voit nousta maihin ja saada vähän liikuntaa. Idylliselä pikkusaarella on 8 kilometrin pituinen luontopolku, joka alkaa sepän pajan luota ja vie sinut vaihtelevan maaston halki. Saarella on vain vähän asukkaita, mutta vierailijat otetaan erittäin ystävällisesti vastaan! Asukkaat kertovat mielellään Seglingestä ja sen historiasta ja vinkkaavat mansikkapaikoista. Muista maistaa vastasavustettua kalaa, jota saa ostaa satamasta.

Lue lisää ja katso vierasvenesataman yhteystiedot Seglingen verkkosivuilta.

Kokeile ratsastusta ja syö hyvin Ingmarsön saaressa

Keskellä Tukholman saaristoa sijaitsevan Ingmarsön saaren eteläosista löydät maiseman, jossa sielusi lepää. Kuljeskele rantaniityillä ja -kallioilla, tee ratsastusretki Islanninponilla tai vuokraa pyörä ja katsele lähiseutuja. Saarella voit myös syödä paikallisista raaka-aineista valmistettua herkullista ruokaa Ingmarsö Krogissa, joka on päässyt White guide -oppaaseen.

Lisätietoja ja yhteystiedot Ingmarsö Gästhamnin verkkosivuilta (ruotsiksi ja englanniksi).

Högsåran keisarinsatama (Kejsarhamnen), luotsiasemasta yöpymispaikaksi.

Högsåralla on pitkä historia merenkulkijoiden vastaanottajana, alueella on ollut luotsitoimintaa 1400-luvulta asti. Keisarinsatama nimi tulee siitä, että tsaari Aleksanteri III vieraili Högsårassa kesäisin, mikä osaltaan vaikutti alueen kehittymiseen lomaseuduksi. Nykyisin voit nauttia Högsårassa niin luonnosta kuin kulttuurista ja pistäytyä välillä maistuvalla lounaalla tai kakkukahvilla Farmors caféssa.

Keisarinsatamaa hoitaa Högsåran kyläyhdistys. Yhteystiedot ja saunan varaukset tästä.

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.