Luonnonsatamaan on helppo rantautua, kunhan teet sen rauhallisesti | Alandia Vakuutus

Luonnonsatamaan on helppo rantautua, kunhan teet sen rauhallisesti

Purjevene lipuu tyynen veden yli kohti kameraa. Vasemmalla metsäinen kalliokumpare ja taustalla sinertävät matalat kukkulat.

Löydä mansikkapaikka kaukana laiturista ja palveluista ja rantaudu sinne, niin pääset nauttimaan vapaudentunteesta ja elämänilosta. Luonnonsatamaan rantautumisen ei tarvitse olla vaikeaa. Huolehdi siitä, että sinulla on runsaasti aikaa ja tunnet tuulitilanteen, niin voit nousta maihin kallioiden, kivien, puiden ja niittyjen keskelle.

Kun kaipaat ulos luontoon, metsään, niityille ja kallioille, on ehkä aika rantautua viihtyisään luonnonsatamaan Tottuneelta se käy kuin tanssi, mutta jos olet vasta-alkaja, tässä joitain vinkkejä. Tutustu säätiedotuksiin, tarkasta tuulen suunta ja valitse satama niiden mukaan. Hakeudu tuulensuojaan tai paikkaan, jossa voit nousta maihin keula tuuleen ja saat ankkurin pohjaan. Kun rantaudut luonnonsatamaan, kiinnitä vene keula rantaan päin ja laske ankkuri perän puolelta.

Kiinnitä vene aina myrskynkestävästi

Kun kiinnität veneesi, tee se aina niin, että kiinnitys pitää myös myrskyssä. Säätila voi muuttua nopeasti! Käytä hyvänlaatuisia köysiä, tee solmut, jotka pitävät myös tuulen voimistuessa, ja huolehdi siitä, etteivät köydet pääse hankautumaan ja käytä aina jonkinlaista vaimenninta. Jos jäät rantaan yöksi, katso vielä viimeiseksi säätiedotus ja tarkista kiinnitykset ennen nukkumaanmenoa.

Valmistelut veneessä

Tarkista ensin, että veneessä on kaksi köyttä kiinnitettynä keulaan ja että ankkuriköysi on kiinnitetty veneen perään. Varmista, että kaikki köydet pääsevät juoksemaan vapaasti, ettei niissä ole solmuja tai sotkuja. Jos teitä on monta, sopikaa, kuka tekee rantauduttaessa mitäkin.

Kuvassa on vene ylhäältä katsottuna vedessä keula jonkin matkan päässä rannasta, ankkuri näkyy perässä ja keulaköydet keulassa.

Sopivan paikan löytäminen

Kun olet löytänyt hienon kohteen, etsi sopiva paikka, johon rantautua. Aja hitaasti rantaan ja varmista, että se on riittävän syvä. Etsi sopiva keulaköysien kiinnityspaikka, kuten kivi tai puu. Joissain luonnonsatamissa on renkaita, joihin voit kiinnittää veneen. Jos ranta on liian matala tai muuten sopimaton, peruuta varovasti ja yritä uudestaan vähän matkan päässä. Jatka, kunnes löydät riittävän syvän rannan.

Jos teitä on veneessä useita, tehkää niin, että yksi ohjaa ja toinen tähystää keulassa.

Kuvassa on vene ylhäältä katsottuna vedessä jonkin matkan päässä rannasta, yksi henkilö on perässä ja toinen keulassa.

Rantautuminen

Kun olet löytänyt sopivan paikan, peruuta ulos ja aja uudestaan rantaan, mutta pysähdy 3–5 veneenmitan päähän rannasta. Laske perään kiinnittämäsi ankkuri varovasti suoraan veteen. Aja hitaasti rantaan ja anna ankkuriköyden purkautua.

Kun olet lähellä rantaa, vedä ankkuriköydestä ja varmista, että ankkuri pitää. Sido ankkuriköysi tilapäisesti. Nouse sitten maihin ja kiinnitä keulaköysi ensin tuulen puolelta, muuten vene voi ajelehtia. Kiinnitä sitten toinen keulaköysi. Mene takaisin perään ja vedä ankkuriköyttä sisään niin, että keulaköydet kiristyvät. Sido lopuksi ankkuriköysi kunnolla niin, että kaikki köydet ovat kireällä.

Kuvassa on vene ylhäältä katsottuna vedessä suoraan rantaa vasten ja siinä näkyy, miten vene on kiinnitetty ankkurilla perästä ja kahdella köydellä keulasta johonkin kiinteään maalla.

Nyt voit nousta maihin ja nauttia luonnosta!

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.