Piilovikatakuu – turvaa sekä myyjälle että ostajalle | Alandia Vakuutus

Piilovikatakuu – turvaa sekä myyjälle että ostajalle

Harkitsetko veneen myyntiä kauden päättyessä? Tai tutkitko jo ehkä valikoimia löytääksesi ensi kesäksi käytetyn veneen? On sekä myyjän että ostajan etu, jos vene on vakuutettu Alandialla. Silloin sille voidaan myöntää piilovikatakuu.

Pohditko veneesi myyntiä? Tai käytetyn hankimista ja olet jo katsonnut käytettetyjen veneiden tarjoamaan.

On sekä myyjän että ostajan etu, jos vene on vakuutettu Alandialla. Silloin sille voidaan myöntää piilovikatakuu.

Mitä jos veneestä paljastuu piilevä vika?

Käytettyjä veneitä löytyy markkinoilta runsaasti. Hinnatkin tuntuvat usein houkuttelevilta. Montaa ostajaehdokasta painaa kuitenkin epävarmuus. Mitä jos veneestä paljastuu piilevä vika? Sama huolettaa myyjää. Entä jos veneestä löytyy huolellisesta tarkastuksesta huolimatta myöhemmin sellainen vika, josta ei itse ole tiennyt – mikä on silloin myyjän vastuu?

Aquador 22:n ostaneen Max Aron kohdalla riski kävi toteen. Hän löysi unelmiensa veneen käytettynä. Katsastaja tarkasti veneen, se koeajettiin ja kaupat lyötiin lukkoon. Mutta pari viikkoa myöhemmin moottori seisahtui kesken reissun. Vahinko osoittautui mittavaksi. Koko vetolaite meni vaihtoon.

Yhteinen tarkastus

Maxin tapaus ja monen muun vastaavat kokemukset saivat Alandia Venevakuutuksen tuomaan tarjolle ainutlaatuisen tuotteen. Takuu kattaa rungon, kannen, elektroniikan ja muiden veneen käyttämisessä välttämättömien varusteiden piilevät viat. Ostettavalta veneeltä on löydyttävä Alandian venevakuutus, joka on ollut voimassa vähintään vuoden ajan ennen kauppoja.

- Ainoa vaatimuksemme on, että myyjä ja ostaja tarkastavat veneen yhdessä ennen kauppoja, allekirjoittavat kuntotarkastuspöytäkirjan ja ostaja vakuuttaa veneen Alandialla, kertoo Daniel Mattsson Alandialta.

Jotta se sujuisi kaikkien osapuolten kannalta vaivatta, on kuntotarkastuspöytäkirja ladattavissa täältä. Pöytäkirja on jaettu muutamaan pääkohtaan, kuten runko, kansi ja hytti, moottori, takila ja purje sekä ohjaus. Kunkin pääkohdan alle on listattu läpikäytäviä yksityiskohtia.

- Varaa tarkastatukseen reilusti aikaa! Jokainen kohta kannattaa aina käydä tarkasti läpi.

Vähintään 1000 euroa

Vakuutus voidaan myöntää, kun ostaja ja myyjä ovat allekirjoittaneet kuntotarkastuspöytäkirjan. Jos veneessä ilmenee muita kuin pöytäkirjassa mainittuja vikoja ja korjauskulut ylittävät 1000 euroa, kattaa piilovikatakuu ne.

- Tiedämme että meillä vakuutetut veneet ovat yleensä hyvässä kunnossa. Asiakkaamme ovat huolellisia ja tarkkoja ja pitävät hyvää huolta veneistään. Siksi voimmekin myöntää takuun, joka tuo turvaa sekä myyjälle että ostajalle

Takuu on voimassa kuukauden ajan alkaen takuun myöntöpäivästä lukien. Takuuta ei myönnetä vesijeteille tai puuveneille.

- Tiedämme että meillä vakuutetut veneet ovat yleensä hyvässä kunnossa. Asiakkaamme ovat huolellisia ja tarkkoja ja pitävät hyvää huolta veneistään. Siksi voimmekin myöntää takuun, joka tuo turvaa sekä myyjälle että ostajalle, päättää Daniel Mattsson.

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.