Rakastu vaan veneeseen, mutta tarkasta ennen kuin ostat | Alandia Vakuutus

Rakastu vaan veneeseen, mutta tarkasta ennen kuin ostat

Rakastu vaan veneeseen, mutta tarkasta ennen kuin ostat

Olet löytänyt varsinaisen helmen, rakastunut siihen, haluat ostaa sen ja lähteä vesille saman tien. Se on ymmärrettävää. Yritä kuitenkin hillitä itsesi, harkinta voi pelastaa kesäsi.

Vastarakastuneena tulee helposti tehneeksi hätiköityjä päätöksiä. Vaikka veneen myyjä vaikuttaisi kuinka rehelliseltä ja tilanne tuntuisi olevan hallinnassa ja kaikilla osallisilla vain hyvät mielessä, silti piiloviat yllättävät monen ostajan. Kun tarkastat veneen ennen ostamista ja valitset hyvän venevakuutuksen, olet oikealla tiellä kohti turvallista kauppaa.

Suosittelemme, että neuvottelet vakuutusyhtiösi kanssa ennen tarkastuksen suorittamista. Heillä voi olla näkemyksiä siitä, minkälainen tarkastus kulloinkin on tarpeen jotta vakuutuksesi olisi voimassa.

Venevakuutukset ja piiloviat

Jos olet vakuuttanut veneesi Alandiassa, voit tietyin edellytyksin nauttia piilovikatakuustamme ja rentoutua: takuu kattaa viat, jotka havaitaan 30 päivän kuluessa kaupan solmimisesta.

Ellei sinulla ole piilovikoja kattavaa venevakuutusta, varmista myyjän väitteiden todenperäisyys erityisen tarkasti ja luota ammattitaitoiseen venetarkastajaan. Kysy apua myös vakuutusyhtiöltäsi.

Mikä on piilovika?

Piilovioiksi katsotaan sellaiset veneen fyysiset viat, joita ei ole havaittu tarkastuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi hajoava karttaplotteri, oikutteleva ankkurikela tai leikannut moottori, vaikka kaikki näytti hyvältä tarkastuksessa. Veneen iästä johtuvia vikoja, normaalia kulumista tai huonosta hoidosta johtuvia vikoja ei lasketa piilovioiksi.

Jos haluat lisätietoja piilovioista ja takuustamme, ota yhteyttä soittamalla numeroon 020-525252!

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, niin autamme sinua pitämään veneinnostustasi yllä ja veneesi kunnossa.