Uskalla lainata vesijettiäsi | Alandia Försäkring

Uskalla lainata vesijettiäsi

Uskalla lainata vesijettiäsi

Tiesitkö, että jokaisella vesijetillä on kippari? Sinä olet yleensä oman jettisi kippari, mutta jos lainaat sitä, tilapäinen kuljettaja määrää ja on vastuussa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä asioita sinun pitää kertoa, kun lainaat vesijettiäsi.

Koska vain 15 vuotta täyttäneet saavat ajaa vesiskootteria Suomessa, sinun on varmistettava, että lainaaja on riittävän vanha! Kerro hänelle, että hän voi ajella yleisillä kulkureiteillä, katsokaa merikortista, missä niitä on ja opasta lainaajaa lukemaan merikorttia. Muista myös kertoa hänelle, että vesiliikennelaissa määrätään, että kuljettajalla, joka vie ajoneuvon vesille, pitää olla riittävät valmiudet siihen.

Vakuutuksemme on voimassa silloinkin, kun joku muu ajaa

Jos vesijettisi on vakuutettu Alandia Vakuutuksessa, vesijettivakuutus on yhtä kattava, ajoit sitten jettiäsi itse tai lainasit kaverille. Anna sen, jolle lainaat jettiäsi, lukea vakuutusehdot, niin hän tietää, mitä vakuutus kattaa.

Harjoittelemalla opit ajamaan turvallisemmin

Miltä tuntuu pudota vesijetin kyydistä ja kiivetä takaisin sen päälle? Kysyimme vesiskootteriasiantuntija Niklas Ohlsénilta, joka opasti meitä kolmen helpon harjoituksen avulla. Lue lisää täältä!