Tärkeää tietoa | Alandia Vakuutus
Matkavakuutus

Osta matkavakuutus kätevästi netistä ja olet hetkessä vakuutettu!

Huom! voit ostaa matkavakuutuksemme 21.12.2018 saakka.

Tärkeää tietoa

Fiksu varautuu

Finanssialan Keskusliiton tutkimuksen mukaan 31 prosenttia suomalaisista uskaltautuu matkaan ilman matkavakuutusta. Opiskelijoista peräti 45 prosenttia matkustaa ilman vakuutusta. Jopa 38 prosenttia suomalaisista uskoo virheellisesti, että Suomen valtio järjestää kansalaisilleen kotiinkuljetuksen matkalla sattuneen vakavan sairauden tai tapaturman kohdatessa. Suomen konsulaatti auttaa matkustajaa, mutta hänen on aina itse maksettava aiheutuneet kulut.

Esimerkiksi ambulanssilento USA:sta tai Thaimaasta maksaa noin  80 000 – 120 000 euroa, Euroopastakin matkan hinnaksi saattaa tulla 20 000 euroa. Omaisille voi kotiinkuljetuksen järjestäminen aiheuttaa taloudellisen kriisin, voit joutua ottamaan lainan tai myymään omaisuuttasi voidaksesi maksaa kotiinkuljetuksesta aiheutuneet kulut.

Pääsääntöisesti Suomen kansalainen on matkustaessaan aina itse vastuussa itsestään. Henkilöllä, joka asuu vakituisesti Suomessa, on oikeus ensiapuluonteiseen hoitoon muussa EU-maassa, mutta tämä ei korvaa kotiinkuljetuksia.

Muutama esimerkki hoitokuluista ulkomailla:

Eräs henkilö sai hyttysenpiston Thaimaassa. Pisto aiheutti voimakkaan tulehduksen ja hän joutui sairaalahoitoon. Hän ei ehtinyt tervehtyä paluumatkalle, joten hän joutui ostamaan uuden paluulipun hintaan 2 100 euroa, sairaalahoito maksoi 1 160 euroa.

Toinen sai bakteeri-infektion (ruusun) matkallaan Euroopassa. Sairaus vaatii aina lääkärihoitoa koska se voi aiheuttaa verenmyrkytyksen. Sairaalahoito maksoi 3 500 euroa.

Mieshenkilö sai rintakipuja matkallaan Euroopassa. Koska hän oli ulkomaalainen, kiidätettiin hänet yksityissairaalaan. Veritulppa sydämeen johtavassa valtimosuonessa aiheutti kiireellisen ohitusleikkauksen. Vaikka hän oli Euroopan kansalainen, maksoi hoito ja uusi lentolippu 14 800 euroa, Kela korvaa vain pienen osan kuluista.

Tärkeää tietoa ennen matkalle lähtöä