Alandia Försäkring - På båtägarens sida sedan 1938

Begär offert på båtförsäkring här

Begär offert på vattenskoterförsäkring här

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Båtförsäkring för motorbåt, segelbåt och vattenskoter

Vår skärgård är fantastiskt vacker. Men också krävande. Vi är övertygade om att du njuter mer i både segelbåt och motorbåt när du vet att din båtförsäkring är hos en erfaren båtspecialist.

Ring oss gärna på 020-52 52 52 så berättar vi mer.

Alandia Båtförsäkring testar plottrar
Alandia testar vad andra lovar

Vi har våra kunders bästa för ögonen och ett tryggare sjöliv vinner både du och vi på. Hittills har vi hunnit testa bl.a. nödbloss, flytvästar, förtöjningslinor, appar och plottrar.

Båtförsäkring motorbåt
Båtförsäkring för din motorbåt

Din motorbåt förtjänar en båtförsäkring som verkligen fungerar om något händer. En viktig detalj är att Alandia inte har några värdegränser på elektronik ombord, jolle och personliga tillhörigheter.

Försäkra vattenskoter
Vattenskoterförsäkring

När vi försäkrar din vattenskoter ingår trailern vid brand och stöld. Vattenskoterförsäkringen gäller också under transporten när trailern är kopplad till bilen.

Båtförsäkring segelbåt
Båtförsäkring för din segelbåt

I Alandias båtförsäkring för segelbåtar är rigg och segel alltid fullvärdesförsäkrade, vi har alltså inte lagt in några värdegränser. Vi har inte heller värdegränser för elektronik, navigationssystem, personlig utrustning och jolle.

Mina Sidor Alandia Försäkring
Är du också trött på papperspost?

Enklare och mer miljövänligt för dig som båtförsäkringskund - få all information om din båtförsäkring till Mina sidor.

Båtförsäkring dolda fel
Garanti mot dolda fel

När du köper eller säljer båt finns alltid risk för att fel upptäcks i efterhand. Vår garanti mot dolda fel skyddar både köparen och säljaren mot större fel.

Senaste artiklarna

Undvik fallgroparna när du köper begagnad båt

Det är alltid lockande att köpa en begagnad båt. Utbudet är stort och priset ofta lockande. Många affärer blir också bra affärer. Men inte alla. Säljs båten av den som verkligen äger den? Är det...

Läs hela artikeln »
Bild från båtmässan Öppet Varv med vatten och två segelbåtar i förgrunden. I bakgrunden  syns  bryggor  och  Alandias blå beachflaggor.

Fulla bryggor och båtar på Öppet Varv

I helgen har vi besökt Öppet Varv i svenska Ellös, där såväl bryggor som båtar var fulla av entusiastiska besökare.

Läs hela artikeln »
Ett barn med långt ljust hår, blå keps och orange flytväst sitter i fören av en båt vänd mot kameran och håller en lina med en liten abborre på kroken. I förgrunden skymtar en vuxens flytväst och hand som håller i ett fiskespö.

Fina fiskar väntar på dig när sommaren går mot höst

Vi närmar oss slutet av augusti och vattentemperaturerna börjar sjunka. Det betyder att sportfisket går mot en ny period, där abborre och gädda erbjuder roliga utmaningar! I norr är det dags att...

Läs hela artikeln »
Vit, lyxig motorbåt kör snabbt snett mot kameran över öppet vatten.

Allt på Sjön i Stockholm - Sveriges största flytande båtmässa

Sommaren börjar gå mot sitt slut, men vi sörjer inte för det - det betyder båtmässor! Sista augusti startar Sveriges största flytande båtmässa, Allt på Sjön, en tredagars båtfest...

Läs hela artikeln »
Bilden visar ansikten och axlar hos två leende medarbetare från Alandia, iklädda blå tröjor, vid företagets monter på Uiva. I bakgrunden syns företagets mässtält.

Glada medarbetare och besökare på Uiva

Med 22° C och strålande sol, glada och trevliga monterbesökare och massor av nyheter visar Uiva upp sig från sin bästa sida.

Läs hela artikeln »
Bild på Marstrands hamnområde, sett snett ovanifrån, sommartid. Vita hus med orange tak, lummiga träd emellan och båtar vid kajerna.

Varmt välkommen till vår monter på Marstrand Boat Show

Vi gillar båtmässor och deltar som utställare på flera stycken under hösten, däribland Marstrand Boat Show!

Läs hela artikeln »