Båtförsäkringen med expertis på köpet | Alandia Vakuutus

Begär offert på båtförsäkring här

Begär offert på vattenskoterförsäkring här

Saknas din båt i listan? Skriv då in eller beskriv din båtmodell i textfältet så kan vi hjälpa dig ändå.

Båtförsäkringen med expertis på köpet

Vår skärgård är fantastiskt vacker. Men också krävande. Ibland rentav förrädisk. På Alandia Båtförsäkring är vi övertygade om att du njuter mer till sjöss när din båt är försäkrad hos en båtspecialist med erfarenhet sedan 1938.

Hur jämföra olika båtförsäkringar?

Här våra tips om vad du ska komma ihåg när du jämför Alandias båtförsäkring med andra.

Jämför villkor.

Inte kanske det roligaste jobbet men ändå alltid värt mödan. Hemligheten är inte att förstå vad som står i de olika villkoren, utan vad som inte står. Ett lågt pris brukar ofta vara lågt för att du erbjuds att teckna dyra tillägg som du egentligen inte behöver.

Vem vill du köpa av?

En försäkring får väl bara försäkringsbolag sälja? Nej, det går också utmärkt att teckna din båtförsäkring via en försäkringsförmedlare. Men då ska du vara säker på att du vet vem som är försäkraren och i vilket land bolaget är registrerat. Var dessutom säker på att du vet vem du kontaktar ifall något händer din båt så att du får hjälp direkt.

Specialist eller försäkringsvaruhus?

Vi tycker förstås att du ska välja någon som är specialiserad på båtar och sjöfart. Men vi är ju partiska. Och vi förstår att det känns smidigt att lägga bil-, hem-, hund- och båtförsäkringen i samma korg. Samtidigt vet vi att livet på sjön ställer andra krav än en stulen cykel. Så länge inget händer fungerar alla försäkringar lika bra. Men efter ett första haveri brukar många välja oss. Det sker ju oftast när du behöver båten och fort vill få allting ordnat.

Vad säger bryggpolarna?

Varje försäkringsbolag har sitt rykte och på bryggorna får du höra alla historier. Fråga hur olika skador har hanterats och hur snabbt, då bildar du dig fort en uppfattning om de olika bolagens styrkor och svagheter.

Begagnade båtar: Bättre skydd mot dolda fel

Nu erbjuds en garanti mot fel som dyker upp efter att du har köpt en begagnad båt. – Allt fler finländare köper en använd båt. Men hittills har du...

Så mår din båt bäst under vintern

Vintern är här och båten står oftast på land. Tryggt och säkert hoppas alla båtägare. Men en hel del kan hända en båt även på landbacken. Se därför...

Nu får värdefull fiskeutrustning ett rejält skydd

Nu lanserar Alandia en försäkring för alla fritidsfiskare som vill skydda sin båt och utrustning. Enligt marknadschef Robert Rostedt har Finland...