Spara alkoholen till hamnuppehållet! | Alandia Vakuutus

Spara alkoholen till hamnuppehållet!

Svartvit bild med tomma glasflaskor i närbild på en brygga.

För en säker båtfärd – drick inte alkohol till sjöss! Sambandet är tydligt. Ju högre intag av alkohol desto större risk för olyckor. Det händer olyckor till sjöss. Båtar kolliderar, kör på grund eller upp på land.

De ansvariga ombord är påverkade av rusmedel. I värsta fall kan det gå riktigt illa. Ombordvarande har omkommit när motorbåten, de åkt i, kört in i ett brofundament med hög fart.

Gör det till en vana att spara alkoholhaltiga drycker till hamnuppehållet.

Bäst för alla 

Synen på alkohol har blivit allt mer liberal i vårt samhälle och konsumtionen har ökat.

– Gör det till en vana att spara alkoholhaltiga drycker till hamnuppehållet. Det är säkrast för alla. Både för dig och din besättning och för alla andra, som du möter på din färd, säger skadechef Ricard Sjöström vid Alandia Båtförsäkring och tillägger:

– Man måste vara skärpt och kunna agera på ett ansvarsfullt sätt om det händer något oförutsett till sjöss.Om det händer en olycka och de ansvariga ombord varit påverkade av alkohol eller andra rusmedel utgår ingen ersättning av försäkringsbolaget. Det kan alltså stå dig mycket dyrt.

I alla åldrar

Ingen ska känna sig nämnd eller heller glömd. Fylleri till sjöss förekommer dessvärre i alla åldersgrupper.

– Ju fler som tar sitt ansvar, desto mindre risk för ”onödiga” olyckor och för skärpta regler och kontroller till sjöss!

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook så hjälper vi dig att hålla båtinspirationen uppe och båten i skick!