Standard & Poor’s nostaa Alandia Vakuutuksen luottoluokituksen tasolle ´A- / Outlook Stable´ | Alandia Vakuutus

Standard & Poor’s nostaa Alandia Vakuutuksen luottoluokituksen tasolle ´A- / Outlook Stable´

Raportissaan 25.1.2018 johtava luottoluokittaja S&P Global Ratings (S&P) on nostanut Alandia Vakuutuksen (Alandia) luottoluokituksen tasolle ´A-´ ja säilyttää näkymät vakaina.

Yhteenvedossaan S&P toteaa korotuksen keskeiseksi perusteluksi Alandian sijoitussalkun riskitason sopeuttamisen maltillisemmaksi kahden viime vuoden aikana. Korotusta tukee lisäksi Alandian erittäin korkea, S&P:n asteikon mukainen AAA-tason vakavaraisuusaste sekä tasapainoinen ja riskiperusteinen kasvustrategia.

S&P toteaa Alandialla olevan vahva asema Suomen ja Ruotsin markkinoilla meri- ja venevakuutuksessa. Paikallinen palvelu, aktiivinen vahingontorjunta ja tehokas vahinkopalvelu luovat edellytykset kasvulle ja vakaalle asiakaskannalle.

Alandian toimitusjohtaja Tony Karlström toteaa: ”Luottoluokituksen korotus on viime vuosien systemaattisen työmme tulos sijoitusriskin monipuolisen hallinnan kehittämisessä. Näemme myös uusia mahdollisuuksia niillä markkinoilla ja yksittäisissä asiakkuuksissa, jotka edellyttävät yhteistyökumppaneiltaan nimenomaan korkeaa luottoluokitusta. Samoin asemamme paranee isoissa varustamoriskeissä johtavana vakuutuksenantajana.”

S&P -raportin voi lukea tästä ja lisätietoja antaa:

Tony Karlström, Toimitusjohtaja

+358 18 29 000

tony.karlstrom@alandia.com