Venevakuutus veneilyn asiantuntijalta

Pyydä tarjous venevakuutuksesta tässä

Pyydä tarjous vesijettivakuutuksesta tässä

Puuttuuko veneesi listalta? Kirjoita siinä tapauksessa vapaamuotoisesti veneesi merkki ja malli.

Alandia Venevakuutus

Meidän mielestämme veneen omistamisen pitää olla vaivatonta. Siksi venevakuutuksemme kattaa useimmat vahingot, joita veneellesi voi sattua. Se on voimassa maalla ja merellä, matkalla sekä säilytyksen aikana. Vakuutus on voimassa ajoi venettä kuka tahansa. Venevakuutus kattaa myös veneen varusteet, kaikki sisustuksesta ja asusteista karttaplotteriin, kiinteisiin urheilukalastusvarusteisiin ja jollaan.

Tältä sivulta voit lukea venevakuutuksemme eduista ja mahdollisista korvauskohteista. Tarkat tiedot vakuutuksesta, sen rajoituksista ja huolellisuusvaatimuksista voit lukea Venevakuutusehdoistamme.

Henkilökohtainen palvelu

Uskomme henkilökohtaiseen palveluun ja tiedämme, kuinka tärkeää on puhua oikean henkilön kanssa kaikissa asioissa. Voitkin soittaa meille numeroon 020 52 52 52 ja puhua asiantuntevan venevakuutusneuvojan kanssa. Jos jotain sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen verkkosivuillamme. Lue lisää sivulta Ilmoita vahingosta.

Osa- vai täysvakuutus, vertaile venevakuutuksiamme

Osavakuutuksemme on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta veneestä ja veneilystä ja joka tunnet vedet, joilla liikut. Osavakuutuksessa on vastuu- ja oikeusturvavakuutus ja se kattaa palo-, varkaus- ja ilkivaltavahingot, muttei merivahinkoja

Täysvakuutuksemme antaa laajan suojan, johon kuuluvat myös merivahingot, esimerkiksi karilleajo. Täysvakuutukseen voit valita lisäturvaa, jolla saat täyden, omia tarpeitasi vastaavan venevakuutuksen.

Vertaile osa- ja täysvakuutuksemme sisältöjä seuraavasta taulukosta.

Tämä sisältyy hintaan

Täysvakuutus

Osavakuutus

Karilleajo

 

Törmäys

 

Muut merivahingot

 

Telakointi- ja kuljetusvahingot

Tulipalo

Varkaus ja ilkivalta

Oikeusturva

Vastuu

Piilovikatakuu

Ainoana vakuutusyhtiönä olemme sisällyttäneet venevakuutukseemme myös piilovikatakuun. Sen ansiosta sinulle korvataan käytettynä ostamasi veneen piiloviat, jotka eivät ole käyneet ilmi kuntotarkastuksessa. Tarjoamme piilovikatakuun, koska haluamme tehdä venekaupasta turvallisemman niin myyjälle kuin ostajallekin. Lue lisää piilovikatakuustamme.

Mitä korvataan, jos jotain sattuu?

Korvaamme vahingot, jos veneesi tai sen varustus vahingoittuu, jos jotain varastetaan tai vahingoittuu salaman iskusta tai tulipalossa. Korvaamme rikkimenneen korjaamisen, mutta myös muita kuluja, joita voi syntyä vahingon yhteydessä.  

Omavastuu

Omavastuu on osa, jonka maksat itse vahinkotapauksessa. Mitä isompi omavastuu, sitä pienempi vakuutusmaksu. Voit vaikuttaa omavastuun suuruuteen ryhtymällä turvatoimiin. Jos vene tai moottori varastetaan maissa, sinun ei esimerkiksi tarvitse maksaa omavastuuosuutta lainkaan, jos tavaraa säilytettiin lukitussa vajassa.

Vakuutus kattaa

Veneen lisäksi venevakuutuksemme kattaa moottorille, navigointilaitteistolle, työkaluille, veneilyvaatteille, veneen varaosille, jollalle ja muille venetarvikkeille sattuvat vahingot tai niiden menetyksen.

Täysvakuutuksen lisät

Jos sinulla on täysvakuutuksemme, voit ostaa siihen lisäturvaa tarpeidesi mukaan.

 • Veneplussa korvaa, jos veneen varuste, kuten moottori tai karttaplotteri putoaa veteen.
 • Keskeytysturva korvaa, jos vahinko sattuu kesällä ja korjaus kestää odotettua kauemmin, etkä voi käyttää venettä.
 • Alandian kalastusvakuutus kattaa irtaimet urheilukalastusvälineet tulipalo-, varkaus- ja ilkivaltatapauksissa. Lue lisää Venevakuutus urheilukalastajalle.
 • Konerikkovakuutus kattaa muun muassa enintään 15 vuotta vanhojen päämoottorin, potkurien ja ankkurivinssien sisäsyntyiset vahingot.
 • Laajennettu voimassaoloalue voi kattaa Pohjanmeren, Välimeren, Kanariansaaret, Karibian ja Euroopan sisäiset vesireitit.

Meillä on lisävakuutus myös veneen käyttöön ansiotarkoituksessa, veneen vuokraukseen ja charter-käyttöön sekä korotettu vastuuvakuutuksen esinevahinkojen enimmäiskorvaus. Lisätietoa lisävakuutuksista Venevakuutusehdoistamme.

Missä vakuutus on voimassa

Ilman lisävakuutusta Alandian venevakuutus on voimassa

 • Itämerellä ja sen lahdissa
 • Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan vesialueilla (poikkeuksena Färsaaret ja Grönlanti)
 • Kattegatissa ja Skagerrakissa, Lindesnes - Helgoland – Wilhelmshaven -linjan itäpuolella
 • Saimaan ja Kielin kanavissa
 • Norjan rannikolla maan aluevesillä
 • maasäilytyksessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä kuljetuksissa näissä maissa ja näiden välillä.
Karilleajo, törmäys sekä muut merivahingot

Jos sinulla on täysvakuutus, korvaamme vahingot, jotka aiheutuvat karilleajosta, veneen kaatumisesta tai maston tai takilan rikkoutumisesta. Korvaamme myös vahingot, joita aiheutuu, jos vesi tunkeutuu sisään rungosta tai läpivienneistä. Tämä koskee matkan aikaista tapahtumaa sekä veneen talvisäilytystä vedessä.

Telakointi- ja kuljetusvahingot

Saat korvausta vahingoista, jotka sattuvat veneen vesillelaskun tai noston yhteydessä, kuljetuksen, maalla säilytyksen tai takiloinnin yhteydessä.

Tulipalo ja salamaniskut

Saat korvausta vahingoista, jotka johtuvat tulipalosta, salamaniskusta tai räjähdyksestä.

Varkaus ja ilkivalta

Jos veneesi tai sen varusteet varastetaan, saat korvausta siitä. Saat korvausta myös vahingoista, jotka aiheutuvat varkauden yrityksestä tai ilkivallasta.

Voit ottaa lisävakuutuksen irtaimille kalastusvälineille. Lue lisää Venevakuutus urheilukalastajalle.

Oikeusturva ja vastuu

Korvaamme kustannukset, jotka aiheutuvat, jos aiheutat henkilö- tai esinevahingon vakuutetun veneen käytön yhteydessä, jos olet korvausvelvollinen. Jos joudut oikeusriitaan, voimme korvata oikeudellisen avun käytöstä aiheutuvat kulut.

Uusimmat jutut venevakuutuksista

Punavalkoinen purjevene laiturissa, rannan puut heijastuvat veteen.

Ostaisiko käytetyn vai uuden veneen, neuvoja ja vinkkejä

Elokuu on uivien venenäyttelyiden aikaa ja olemmekin käyneet useissa. Ehkä sinäkin kävit ja innostuit hankkimaan jotain uutta.

Lue koko artikkeli »
Kuva Öppet Varv - näyttelystä. Etualalla vettä ja kaksi purjevenettä. Taustalla näkyy laitureita ja Alandian sinisiä mainoslippuja.

Laiturit ja veneet täynnä väkeä Öppet Varv -näyttelyssä

Viikonloppuna vierailimme Ruotsin Ellösissä Pohjoismaiden suurimmassa purjevenenäyttelyssä, Öppet Varvissa, jossa niin laiturit kuin veneet olivat täynnä ihastuneita vieraita.

Lue koko artikkeli »