Suojaa vesijettisi parhaalla tavalla! | Alandia Vakuutus

Valitse alue

Suojaa vesijettisi parhaalla tavalla!

  • Kunnolliset, sopivat lukot
  • Omat merkinnät
  • Turvallinen säilytyspaikka

Siinä kolme tärkeintä vinkkiä vesijetin suojaamiseksi varkaudelta, joita tapahtuu valitettavan usein. Pyri siis pysymään askel voron edellä – tee juuri sinun jettisi viemisestä mahdollisimman vaikeaa!

Vinkki 1.

Älä koskaan jätä jettiä lukitsematta. Kun jetti on maissa, on traileri hyvä lukita kahvasta tukevalla lukolla. Tämän lisäksi jetti lukitaan kiinni vaunuun kettingillä ja kunnon lukoll – mieluiten niin, että kettinki kulkee rungon läpi, toisen pyörän vanteen läpi ja vielä lähellä olevan kiinteän kohteen, kuten puun ympäri.

Jetti kannattaa jättää kiinni laituriin vain vähäksi aikaa. Tai ainakin sitä on syytä pitää silmällä. Jos joudut poistumaan paikalta, kiinnitä jetti kettingillä laituriin.

Vinkki 2.

Huolehdi jettiin tunnistusmerkintä. Eri yritykset tarjoavat sekä näkyviä että näkymättömiä turvamerkintöjä.

Vinkki 3.

Tallenna jetin tiedot. Valokuvaa se, kirjaa ylös mahdolliset tuntomerkit ja pidä jettiä koskevat asiakirjat järjestyksessä.

Vinkki 4.

Säilytä jettiä maissa turvallisesti, mieluiten lukitussa tilassa. Jos sellaista ei ole saatavilla, jätä jetti mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan esimerkiksi talon taakse tai pressun alle. Autotallin edustalle jätettyjä jettejä on anastettu tiuhaan asutuilta asuinalueilta ­– keskellä kirkasta päivää. Ne saatetaan siirtää isoon peräkärryyn tai pakettiautoon vaunu mukanaan.

Lopuksi.

Mietitkö käytetyn jetin hankintaa? Moni varastettu jetti saa uuden identiteetin ja myydään sitten avoimesti edelleen.

Näitä neuvoja noudattamalla vältät varastetun jetin ostamisen:

  • Tarkasta myyjän henkilöllisyys ja osoite – kysy siis nimeä, henkilötunnusta ja osoitetta.

  • Pyydä saada ohje- ja huoltokirja sekä vara-avaimet.

  • Tarkasta missä jetti on aiemmin vakuutettu.

  • Varmista poliisilta, onko jetti ilmoitettu varastetuksi.

Lue kuinka Magnus Perssonin tarina. Hän ei ollut uskoa silmiään, kun autotallin edustalle jätetty jetti oli töistä palatessa poissa!

Osta vesijettivakuutus