Suurin osa vesijettivakuutuksista on meiltä | Alandia Vakuutus

Valitse alue

Tee vesijetin omistamisesta turvallista jo tänään
– laske hinta ja hanki vakuutus.

Jos omasi puuttuu listalta, soita meille numeroon 020-52 52 52.
Ilmoita summa euroina. Jos haluat trailerin palo- ja varkausvakuutuksen sisältyvän turvaan, lisää summaan myös trailerin arvo.

Suurin osa vesijettivakuutuksista on meiltä

Alandia vakuuttaa eniten vesijettejä koko Pohjoismaissa. Eikä ihme kun mietit, mitä meiltä saat. Meille vesijetit eivät ole leluja. Suhtaudumme niihin tosissamme. Asiantuntijamme tuntevat vesijetit ja tietävät mitä tarvitaan, jos jotain sattuu. Alandian vakuutus ja vinkit tekevät vesijetin omistamisesta turvallisempaa.


Tämä kuuluu hintaan

Käy läpi alla oleva lista. Vakuutuksemme tarjoaa sinulle mahdollisimman kattavan turvan.

 

Tämä sisältyy hintaan

Täysvakuutus

Osavakuutus

Karilleajo

 

Törmäys

 

Muut merivahingot

 

Telakointi- ja kuljetusvahingot

Tulipalo

Varkaus ja vahingonteko

Oikeusturva

Vastuu

 

Lisää erilaisista vahingoista ja niiden korvaamisesta kerrotaan vakuutusehdoissa.

 

Laske hinta ja hanki vakuutus


Vesijettivakuutus, Alandia Venevakuutus

Syksy on hienoa aikaa pitkille jettiretkille

...kunhan varusteet ovat kunnossa.

Jos aiot matkaan vesijetillä, lue seuraavat viisi vinkkiä.

Vesijettivakuutus, Alandia Venevakuutus

Nämä kolme jettiharjoitusta voivat pelastaa henkesi

Käytä kesäpäivä hyödyksi ja tee jetillä pari harjoitusta, jotka lisäävät varmuuttasi vesillä. Nämä helpot, mutta tärkeät harjoitukset auttavat tajuamaan, kuinka alttiina äkkiä olet, jos jotain ikävää sattuu.

Vesijettivakuutus, Alandia Venevakuutus

Vesijetti upposi hetkessä!

Älä koskaan aja yksin! Ja jos suuntaat alueelle, jossa liikkuu vähän väkeä, muista oikeanlaiset turvavarusteet, mukaan lukien VHF-radio! Näin neuvoo vesijetinomistaja Björn Augustson, joka selvisi täpärästi ehjin nahoin hurjasta jettihaverista.

Vesijettivakuutus Alandia Vakuutus

Suojaa vesijettisi parhaalla tavalla

Vesijettejä varastetaan paljon. Poliisin mukaan liikkeellä on vesijettivarkauksiin erikoistuneita liigoja, jotka vievät jetin, muuttavat sen tunnistetiedot ja myyvät edelleen. Pidä siis huolta, että suojaat oman jettisi huolella.

Vesijettivakuutus Alandia Vakuutus

Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Yhä useampi innostuu vesijetistä vaihtoehtona veneelle. Oikeilla varuste- ja vaatevalinnoilla on jetteilyssä suuri vaikutus. Lue asiantuntijoiden parhaat vinkit turvallisille jettiretkille!

Vesijettivakuutus Alandia Vakuutus

Alandia testaa vesijettien turvallisuutta

Kuinka vesijetin kuljettajat pärjäävät vaaratilanteissa erilaisin varustein? Alandia testaa, jotta voit suunnata turvallisemmin vesille jetilläsi.


Kysyttyä ja vastattua

Alta löydät vastauksia asiakkaidemme useimmin esittämiin kysymyksiin. Näillä vinkeillä sinunkin vesijettisi voi välttyä vahingoilta.

 

Onko vakuutus voimassa jos lainaan vesijettiäni toiselle?

Kyllä. Pidä silti huoli, että kuljettaja tietää, miten jettiä ajetaan. Kokemattomat kuljettajat hätääntyvät helposti yllättävissä tilanteissa ja saattavat tehdä virheliikkeitä ikävin seurauksin.

Voinko jättää vesijetin kiinni laituriin?

Ilman muuta. Varmista kuitenkin, että vesijetti on kiinnitetty turvallisesti ja lukitse se laituriin jos aiot jättää jetin ilman valvontaa.

Miten voin suojata jettiä varkaudelta?

Vesijetti on valitettavan haluttua saalista. Huolehdi, että sekä jetissä että trailerissa on hyväksyttävä lukko. Kun jetti on vedessä, lukitse se käytön jälkeen laituriin. Jos säilytät jettiä maissa kauemmin kuin 48 tuntia, on sitä pidettävä lukitussa tilassa, kiinni lukittuna.

Miten traileri lukitaan?

Trailerin kahvassa on käytettävä hyväksyttävää lukkoa ja vesijetti on kiinnitettävä suojausluokan 3 lukolla ja kettingillä kiinteään kohteeseen tai traileriin mieluiten rungon ympäri sekä toisen vanteen läpi. Näin lukittuna vältyt mahdolliselta korvauksen alennukselta varkauden sattuessa.

Milloin vesijeteillä tapahtuu eniten onnettomuuksia?

Kun kokoonnutaan porukalla ajelemaan ja testaamaan vesijetin mahdollisuuksia – kaasutellaan, jarrutellaan ja tehdään äkkikäännöksiä. Nopeuden noustessa korkeaksi, muiden liikkeitä voi olla vaikea havainnoida. Törmäykset ovat tavallisia ja seuraukset voivat olla varsin vakavia. Pidä aina kunnon turvaväli muihin kuljettajiin!

Onko vakuutus voimassa jos moottori on vaurioitunut ajettuani liian matalassa vedessä?

Vakuutus on voimassa jos ajat vesillä äkkiä ja odottamatta matalaan, mutta ei jos ohjaat jetin liian matalle kohti rantaa esimerkiksi maihinnoston yhteydessä. Rantaan ajaessa turbiiniin imeytyy usein soraa ja kiviä, jotka rikkovat sen.

Jetissäni ei ole sähköistä ajonestoa, miten toimia?

Vesijetissä on oltava sähköinen ajonestolaite sekä turvallisuuden että varkaudeneston takia. Hanki sellainen jo oston yhteydessä toimittajalta. Jos vesijetistäsi kuitenkin puuttuu sähköinen ajonestolaite, ota yhteyttä ja autamme löytämään ratkaisun.


Ehtomme

Vakuutusehtojen ei pidä olla yhtä pienellä painettua painajaista. Meidän mielestämme ehtojen tulee olla selviä kuin paapuuri ja styyrpuuri.

 

Vakuutusehdot

Varaa aikaa vakuutusehtojen lukemiseen. Tiedetään, kaikki sanovat niin. Mutta me todella tarkoitamme sitä. Lukemalla ehdot saat käsityksen siitä, mikä erottaa meidät muista ja mitä täyskattavaan venevakuutukseen kuuluu.

Oikeusturvavakuutuksen ehdot

Oikeusturvavakuutus sisältyy Alandian venevakuutukseen. Jos vakuutettu haluaa käyttää vakuutustaan, hänen on ilmoitettava siitä kirjallisesti Alandialle. Alandia antaa sen jälkeen vakuutetulle kirjallisen korvauspäätöksen.

Vakuutussopimuslaki

Tahdotko tarkastaa jotain vakuutussopimuslaista? Laki on luettavissa kokonaisuudessaan Finlexin verkkosivuilla.