Vesijettivakuutus | Alandia Vakuutus

Tee vesijetin omistamisesta turvallista jo tänään
– laske hinta ja hanki vakuutus.

Jos omasi puuttuu listalta, soita meille numeroon 020-52 52 52.
Ilmoita summa euroina. Jos haluat trailerin palo- ja varkausvakuutuksen sisältyvän turvaan, lisää summaan myös trailerin arvo.

Vesijettivakuutus

Vesijetti on mainio ajopeli, jolla voi nauttia vauhdin hurmasta ja vapaudentunteesta! Sillä on näppärä tehdä lyhyitä retkiä ilman sen kummempia etukäteisvalmisteluja ja monien mielestä se on venettä rennompi ajopeli. Veneen tapaan vesijettikin voidaan varastaa tai voit ajaa sillä karille. Vakuuta vesijettisi meillä, niin saat korvausta vahingon sattuessa.

Tältä sivulta voit lukea vesijettivakuutuksemme eduista ja mahdollisista korvauskohteista. Tarkat tiedot vakuutuksesta, sen rajoituksista ja huolellisuusvaatimuksista voit lukea Venevakuutusehdoistamme.

Täys- vai osavakuutus, vertaile vesijettivakuutuksiamme

Vesijetin osavakuutus kattaa palo-, varkaus- ja ilkivaltavahingot, muttei merivahinkoja. Osavakuutuksemme onkin tarkoitettu sinulle, joka tunnet vedet, joilla liikut, ja haluat lähteä vesille omalla vastuullasi. Osavakuutuksessa on myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Täysvakuutuksemme antaa kattavan suojan, eli osavakuutuksen suojan lisäksi se kattaa törmäyksen, karilleajon ja muut merivahingot.

Vertaile vesijettien osa- ja täysvakuutuksemme sisältöjä seuraavasta taulukosta.

 

Tämä sisältyy hintaan

Täysvakuutus

Osavakuutus

Karilleajo

 

Törmäys

 

Muut merivahingot

 

Telakointi- ja kuljetusvahingot

Tulipalo

Varkaus ja vahingonteko

Oikeusturva

Vastuu

 

Lisää erilaisista vahingoista ja niiden korvaamisesta kerrotaan vakuutusehdoissa.

 

Laske hinta ja hanki vakuutus

 

Vakuutusehdot

Lue vakuutusehtomme ennen kuin otat vesijettivakuutuksen, niin saat lisätietoa, mitä vakuutuksemme kattaa ja mitä huolellisuusvaatimuksia meillä on. Ehdoissa kerrotaan myös, mitä lisäturvaa voit valita täysvakuutukseen saadaksesi omia tarpeitasi vastaavan vakuutuksen.

Vesijettien vakuutusehdot ovat samat kuin veneiden.

Mitä vesijettivakuutuksemme kattaa?

Vesijettivakuutuksemme korvaa, jos

 • vesijettisi vahingoittuu
  • karilleajon, törmäyksen tai muu merivahingon sattuessa (vain jos sinulla on täysvakuutuksemme)
  • säilytyksessä sekä maalla että vedessä
  • varkauden yrityksessä tai ilkivallan vuoksi
  • vesillelaskun tai noston yhteydessä
  • tulipalossa, salamaniskusta tai räjähdyksessä.
 • vesijettisi varastetaan
 • aiheutat henkilö- tai esinevahingon vakuutetun vesijetin käytön yhteydessä
 • joudut oikeusriitaan ja tarvitset oikeudellista apua.

Vesijettivakuutus kattaa myös navigointilaitteiston, asun ja muut tarvikkeet. Vakuutus on voimassa, kun ajat itse vesijettiäsi tai lainaat sitä muille.

Korvaamme varsinaisen vahingon korjaamisen, mutta myös muita kuluja, joita voi syntyä vahingon yhteydessä.

Omavastuu

Voit vaikuttaa omavastuuseen ryhtymällä turvatoimiin, kuten säilyttämällä vesijettiäsi lukitussa paikassa, kun se on maissa. Voit pienentää vakuutusmaksuasi valitsemalla suuremman omavastuun.

Täysvakuutuksen lisät

Jos sinulla on täysvakuutuksemme, voit ottaa lisävakuutuksena esimerkiksi keskeytysturvan, joka korvaa, jos vahinko sattuu kesällä ja korjaus kestää odotettua kauemmin, etkä voi käyttää vesijettiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vesijettien omistajat kysyvät meiltä usein vakuutusehdoista. Tässä muutama tavanomainen kysymys vastauksineen.

Kattaako vakuutus, jos pohjan hiekka ja sora vahingoittavat vesijettiä? Ei. Vesijettivakuutus kattaa odottamattoman ja yhtäkkisen karilleajon. Se ei kata vahinkoja, jotka aiheutuvat siitä, että ajat tarkoituksellisesti matalassa vedessä esimerkiksi tuodessasi vesijettiä maihin.

Voinko jättää jetin laituriin? Kyllä. Vesijettivakuutus on voimassa, jos vesijetti on kiinnitetty varmasti. Jos jätät sen ilman valvontaa, se on lukittava.

Täytyykö vesijetissä olla ajonesto? Kyllä ja ei. Voit vakuuttaa vesijettisi meillä, jos siinä on ajonesto- tai paikannuslaite (tai molemmat).

Miten lukitsen trailerin, jotta vakuutus on voimassa? Trailerin kuulakytkin on lukittava kuulakytkinlukolla tai traileri on kiinnitettävä johonkin ketjulla ja lukolla.

Uusimmat jutut vesijeteistä

Kuvassa kaksi vesijetteilijää märkäpuvuissa, pelastusliiveissä ja kypärissä. Yksi istuu taustalla merellä musta-vihreässä vesijetissä ja toinen on etualalla ja katsoo kameraan ajolasien läpi.

Nauti syksystä vesiskootterin selässä

Saaristo on nyt kauneimmillaan, ja oikein varustautuneena on yhä ihanaa ajella vesiskootterilla, vaikkei elohopea enää nousekaan yhtä korkealle.

Lue koko artikkeli »
Vesijettivakuutus

Björnin kamera tallensi hurjan jettihaverin

Björn Alexanderson oli itsekseen liikenteessä vesijetillään, kun moottori alkoi täristä ja sammui yllättäen kokonaan. Muutamaa sekuntia myöhemmin vedenpinnalla näkyi vain jetin nokka. Björnin...

Lue koko artikkeli »

Uskalla lainata vesijettiäsi

Tiesitkö, että jokaisella vesijetillä on kippari? Sinä olet yleensä oman jettisi kippari, mutta jos lainaat sitä, tilapäinen kuljettaja määrää ja on vastuussa.

Lue koko artikkeli »
Jettikierros muuttui taisteluksi elämästä

Jettikierros muuttui taisteluksi elämästä

Mainoksissa paistaa aina aurinko. Vesijettien kyljet kiiltävät kilpaa leveiden hymyjen kanssa. Kuvien takaa löytyy kuitenkin todellisuus, josta harvemmin kuullaan. Sitä valottaa jettejä...

Lue koko artikkeli »
Vesijettivakuutus

Nämä kolme jettiharjoitusta voivat pelastaa henkesi

Käytä kesäpäivä hyödyksi ja tee jetillä pari harjoitusta, jotka lisäävät varmuuttasi vesillä.

Lue koko artikkeli »
Kuva: Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Vaatevinkkejä vesijetin selkään

Yhä useampi innostuu vesijetistä vaihtoehtona veneelle. Oikeilla varuste- ja vaatevalinnoilla on jetteilyssä suuri vaikutus. Lue asiantuntijoiden parhaat vinkit turvallisille jettiretkille!

Lue koko artikkeli »