Hyvinvoinnin perustat | Alandia Vakuutus
Työhyvinvointi

Työhyvinvointi

Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Työkyvyn ylläpitoon ja työssä jaksamiseen kannattaa panostaa, niin isossa kuin pienessäkin yrityksessä.

Hyvinvoinnin perustat

Fyysinen aktiviteetti

Hyvä kunto kohentaa stressinsietokykyä ja suorituskykyä, parantaa unta ja vähentää sairastumisen riskiä. Aktiviteetti sisältää neljä eri osaa joita pitää harjoittaa parhaan tuloksen saamiseksi: kunto, voima, tasapaino sekä liikkuvuus.

Hyvät ruokatavat

Hyvät ruokatavat ovat tärkein osa hyvinvointia. Jos haluaa parantaa ruokavaliota on hyvä miettiä mitä on terveellistä syödä, eikä miettiä mikä on epäterveellistä. Syö säännöllisesti, valitse hyviä kuitupitoisia tuotteita, syö hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, käytä vähärasvaisia maitotuotteita ja proteiinin lähteenä vähärasvaista lihaa ja kalaa.

Stressin vähentäminen

Stressi syntyy kun ihminen ei mielestään yllä omiin ja muiden vaatimuksiin. Hyvä stressinkäsittely vähentää väsymystä, kohentaa sielunvoimaa ja terveempää elämää. On muutamia tapoja vähentää stressiä: fyysinen aktiviteetti, rentoutuminen, kunnon ylläpitäminen, maisemanvaihdos jne. Tutkiskele työolojasi, mikä oikeastaan on ongelmana?

Tasapaino

Välttääksesi stressiä täytyy työelämän ja yksityiselämän olla tasapainossa. Tarkista mitkä ovat tärkeimmät asiat ja vedä itsellesi jaksamisen rajat. Harkitse suhdettasi työhön ja mieti mikä sinua kiinnostaa ja motivoi.